Gmail

Met de Gmail-applicatie van Google kunt u de meeste dingen doen die je kunt met jouw oude e-mailapplicatie. Er zijn ook een aantal krachtige nieuwe functies, en een aantal dingen werken anders dan ja gewend bent. Hier vindt u de informatiebronnen waarmee ja uw nieuwe e-mailapplicatie leert gebruiken en beheersen.

Selecteer als email adres voorletters.achternaam@student.avans.nl om een bericht te versturen naar een mede-student.

Aan de slag
Overzicht van Gmail
Video (3:31) Volg een rondleiding door de Gmail-interface. Nieuwe berichten bekijken, berichthandelingen uitvoeren, online chatten met contactpersonen en meer.
Door een interactief overzicht bladeren
Klik door deze interactieve Flash-presentatie voor informatie over elke deel van de Gmail-interface.

Vereist Adobe Flash Player.

Verzenden, beantwoorden en andere algemene informatie over Gmail Snelle stappen voor het opstellen van berichten, toevoegen van bijlagen en het beantwoorden, doorsturen en afdrukken van berichten.
Uw handtekening, labels en filters maken Snelle stappen voor het ordenen van berichten met labels en het instellen van andere elementen van uw omgeving.
Groepen en mailinglijsten maken
Maak groepen van contactpersonen om uw eigen contactpersonen te ordenen en om als persoonlijke mailinglijsten te gebruiken.
Overstappen
Overstappen van Microsoft Outlook®

Overstappen van Lotus Notes®
Leer hoe u in Gmail een aantal taken uitvoert waaraan u gewend bent in Microsoft Outlook® of Lotus Notes®.

Druk de referentiehandleiding af en hou die onder handbereik terwijl u Google Apps leert gebruiken.
Conversaties en andere Gmail-innovaties Een kennismaking met de unieke functies voor e-mailbeheer van Gmail, zoals conversatiethreads, archivering, sterren en labels en Google Zoeken.
Wat is niet beschikbaar in Gmail Functies waaraan u mogelijk gewend was in uw oude e-mailapplicatie, die nog niet beschikbaar zijn in Gmail.
Overstappen van Outlook: Gmail en Google Agenda

Doe-het-zelf-training (korte clips - 1 uur in totaal) Een uitgebreide kennismaking met de overstap van Outlook naar Google Apps. Behandelt onder meer e-mailconversatiethreads, contactpersonen, labels, e-mailfilters, agenda-afspraken en synchroniseren van afspraken uit Outlook.

Korte videoclips
Videoclips over Gmail bekijken (1:00 - 5:00) Korte clips over conversatiethreads, labels, filters, archivering, zoeken in berichten, archiveren en meer.
Geavanceerde tips en trucs
Gmail-expert worden (PDF) Hier vindt u een breed scala aan tips over het lezen en beheren van uw e-mail.
Sneltoetsen gaan gebruiken (Engelstalig)
(PDF) Schakel sneltoetsen in, in uw Gmail-instellingen. Voer vervolgens de meeste Gmail-taken snel uit zonder gebruik van de muis.
Krachtige zoekfuncties leren gebruiken (Engelstalig)

(Scroll naar beneden nadat u de link heeft geopend.)
(PDF) Vind berichten snel terug met behulp van krachtige zoekoperators en sneltoetsen.
Aanbevolen Google Labs verkennen Instellen van offline e-mailtoegang, supersterren voor e-mail, standaardantwoorden en tal van andere nuttige Gmail-verbeteringen. (Beschikbaar als uw Google Apps-beheerder Labs heeft ingeschakeld voor uw domein.)
Uw Postvak IN beheren: tips en trucs in Gmail

Doe-het-zelf-training (korte clips - 1 uur in totaal) Kijk verder dan de basis en leer strategieën voor het gebruik van labels, filters, archiveren en Google Zoeken voor het beheer van uw Postvak IN.

Mobile
Opties voor mobiele gebruikers Ja, u heeft toegang tot Gmail op uw mobiele telefoon! Volg de link om uit te vinden hoe.

 

Voor nog meer informatie over het gebruik van Gmail, gaat u naar het Helpcentrum van Gmail.