Meestgestelde vragen
Algemeen   E-mail   Agenda   Contactpersonen   Documenten  

Toegang tot Google Apps

Hoe meld ik me aan bij Google Apps?

Email en Documenten:
  1. Ga naar http://webmail.student.avans.nl/ voor email of http://docs.avans.nl/ voor documenten vanuit elke webbrowser.
  2. Je wordt doorgestuurd naar de inlogpagina van Avans. Meld je aan met uw Avans-gebruikersnaam en wachtwoord.

Overige google diensten:

Op andere websites die je met een Google account kunt gebruiken, kun je ook met je Avans account inloggen. In het Google inlogscherm gebruik je 'username@avans.nl' als inlognaam en laat het wachtwoordveld leeg. Je wordt dan doorgestuurd naar Avans om in te loggen.


Hoe lang duurt het voordat ik vertrouwd ben met Google Apps?

 Je kunt waarschijnlijk direct en zonder enige moeite beginnen met het verzenden en ontvangen van e-mail, het plannen van afspraken in de agenda en het beheer van contactpersonen. Het kan wat langer duren voordat u gewend bent aan de unieke e-mailbeheerfuncties in Gmail, zoals conversaties en labels. Niet alleen voelen de meeste mensen zich echter binnen een week op hun gemak met Google Apps, ze waarderen zelfs de voordelen en missen hun oude applicatie niet meer.

Kan ik mijn e-mail of agenda in een nieuw tabblad (niet een nieuw venster) openen?

Ja, als u uw browser instelt voor het openen van links in een nieuw venster of tabblad.

Tip: als u Google Mail of Google Agenda in een nieuw tabblad wilt openen in plaats van in een nieuw venster, past u de instellingen in uw webbrowser aan. In Internet Explorer gaat u bijvoorbeeld naar Extra > Internetopties > Tabbladen > Instellingen en klikt u op Internet Explorer laten kiezen hoe pop-ups worden geopend.

Heb ik offline toegang tot Google Apps?

Ja, u kunt Gmail instellen voor offline toegang tot uw meest recente e-mailberichten. Als u deze functie wilt inschakelen, klikt u in de rechterbovenhoek van uw e-mailvenster op Instellingen, vervolgens op het tabblad Offline en dan op Offline e-mail inschakelen voor deze computer. (Als uw Google Apps-beheerder offline toegang voor uw domein echter heeft uitgeschakeld, is het tabblad 'Offline' niet beschikbaar en kunt u deze functie niet gebruiken.)

Moet ik het VPN van mijn bedrijf gebruiken om toegang te krijgen tot Google Apps als ik niet op kantoor ben?

Nee. In de meeste gevallen kunt u vanaf elke locatie gewoon naar uw Google Apps-URL gaan om uw e-mail en agenda te openen. Dit is echter niet het geval als uw bedrijf VPN-toegang tot Google Apps vereist. In dat geval moet u, als u buiten uw netwerk bent, eerst verbinding maken met het VPN voordat u toegang krijgt tot Google Apps.

Heb ik toegang tot mijn Google Apps-account vanuit een ander programma?

Google Apps werkt prima in elke standaard webbrowser. Maar u kunt ook vanuit andere programma's toegang krijgen tot uw account. U heeft de volgende mogelijkheden:

  • Microsoft Outlook: gebruik Google Apps Sync for Microsoft Outlook (beschikbaar als uw organisatie een Google Apps for Business- of Education-account heeft gekocht) om vanuit Microsoft Outlook toegang te krijgen tot uw e-mail, contactpersonen en agenda's van Google Apps. Meer informatie over Google Apps Sync.

  • IMAP-clients: u kunt ook toegang krijgen tot Gmail vanuit verschillende andere e-mailprogramma's door ze in te stellen als IMAP-clients. Dit geldt onder meer voor Outlook, Outlook Express, Thunderbird, Windows Mail en Apple Mail. Instructies voor IMAP-clients.

  • POP-clients: als uw e-mailprogramma niet kan worden ingesteld voor IMAP, kunt u het in plaats daarvan instellen als een POP-client. Instructies voor POP-clients.

Let wel op het gebruik van het Google-Wachtwoord

Vereisten en taalondersteuning

Welke webbrowsers kan ik gebruiken met Google Apps?

Google Apps ondersteunt de volgende browsers:

  • Google Chrome
  • Internet Explorer 7+
  • Mozilla Firefox 2.0+
  • Apple Safari 3.0

Zijn er nog andere systeemvereisten?

Nee. Omdat Google Apps in een webbrowser wordt uitgevoerd, hoeft u alleen maar een ondersteunde browser te gebruiken.

Welke talen ondersteunt Google Apps?

De interface voor Gmail en Google Agenda is beschikbaar in meer dan 50 talen. Voor een overzicht van de beschikbare talen en instructies voor het instellen van een andere taal, gaat u naar het Helpcentrum van Gmail.