De eerste dagen‎ > ‎

Adressen en Adreslijsten

Verandert het e-mailadres van studenten?
Nee, het e-mailadres verandert niet! Studenten blijven de e-mail op het huidige e-mailadres ontvangen.

Ik zie meerdere adressen bij een gebruiker als ik een nieuwe mail maak?!
In Gmail zijn 3 adressen van zowel medewerkers/docenten als studenten te zien; helaas is dit niet te veranderen. Het is de bedoeling dat je uitsluitend de volgende e-mailadressen gebruikt en doorgeeft aan instanties en docenten:

Dan weet je zeker dat de mail goed aankomt!

Je inlognaam in Google is inlognaam@avans.nl en dit is géén mailadres!

Groupwise Adreslijsten:

Groupwise gebruikt een intern adresformaat om gebruikers te adresseren. Om te voorkomen dat e-mails in de oude mailbox van een student belanden moet het volgende worden gedaan:
  • Eigen verzendlijsten moet je opnieuw instellen. Dit doe je door de (oude) e-mailadressen van studenten eenmalig te verwijderen en opnieuw te selecteren.
  • Om te voorkomen dat een Reply op een e-mailbericht van vóór 20 augustus in de oude Avans mailbox van de student terecht komt, dien je het e-mailadres van de student te verwijderen en daarna vanuit het Groupwise adresboek opnieuw toe te voegen.
  • E-mailadressen van studenten uit de voorkeurlijst moeten ook éénmailig verwijderd worden.
De huidige versie van de Groupwise Client (op je PC, niet via webmail) heeft problemen met het gebruik  van distributielijsten. Totdat er een nieuwe versie geinstaleerd is raden we aan om webmail te gebruiken om mail te versturen aan distributielijsten in groupwise. Verzenden aan lijsten uit Osiris, BlackBoard en Excell geeft geen problemen in Groupwise.
Tip om oude student adressen sneller uit de voorkeurslijst te verwijderen:
Ga in Groupwise naar het adresboek en selecteer de voorkeurlijst. Kijk of de kolom "Afdeling" erbij staat of selecteer deze met de rechter muisknop. Vink daarna met de rechter muisknop "eerst op afdeling sorteren" aan. Studenten vallen onder een andere "afdeling" dan medewerkers, en externen staan niet onder een afdeling, dus hiermee kun je sneller de studenten selecteren en verwijderen.
Standaard verzendlijsten in Groupwise
De algemene groepen die in groupwise beschikbaar waren (zoals bijvoorbeeld AAFM-AC-AD-B-studenten_grp) zijn weer beschikbaar. Het versturen van email aan groepen studenten wordt nu door Google afgehandeld. De groepen zijn (voor medewerkers) nog steeds in het groupwise adresboek te vinden. De groepen worden niet meer getoond als distributielijst, maar als een gewoon e-mailadres.

Gebruik eigen groepen in Grouwpise
Veel docenten en medewerkers maken gebruik van eigen groepen in Groupwise. Echter de huidige versie van Groupwise stuurt mail dan door naar het "verkeerde oude e-mailadres". Hierop ontvangt men dan een foutmelding terug. Dit is te voorkomen door mail naar groepen te sturen via WebAccess, de webversie van Groupwise die via http://iavans.nl te benaderen is. Onderhouden van groepen moet wel in de client versie van Groupwise gebeuren. In een nieuwe versie van Groupwise wordt dit probleem opgelost, en die versie wordt momenteel getest. Indien dit goed gaat wordt de nieuwere versie zsm uitgerold.